tiistai 29. maaliskuuta 2011

Don't forget to listen to yourself

Haluan vielä kiittää suuresti tämän kirjoituksen vastaanottoa ja kaikkia siihen saamiani kommentteja. Ette uskokaan, kuinka paljon autoitte minua! Olen taas vähän entistä vahvempi. Olette superihania, kiitos

Olen koko tähänastisen elämäni syönyt suhteellisen terveellisesti, sillä vanhempani ovat opettaneet minut pienestä pitäen terveelliseen ruokavalioon. Viime syksystä lähtien olen kuitenkin kiinnittänyt erityistä huomiota ruokavaliooni törmättyäni kehon kuuntelusta kertoviin lehtiartikkeleihin.

Olen siis syksystä lähtien kiinnittänyt huomiota kehostani tuleviin viesteihin ja pyrkinyt ottamaan näitä viestejä huomioon parhaani mukaan ruokavaliossani, sekä myös muissakin elämäntavoissani (kuten uni, lepo, liikunta, rytmit).


Lähde


Harjoitukset ovat tuottaneet tulosta, sillä nykyisin huomaan varsin nopeasti ja pienistäkin syömismuutoksista seurauksia kehossani ja olotilassani. Kehon kuuntelu on lisännyt intohimoani terveellistä ruokaa kohtaan. On ihanaa syödä terveellistä ruokaa, kun tiedostan sen positiivisen vaikutuksen itsessäni. Epäterveellisen vaihtoehdon välttäminen käy helposti, kun tiedän kuinka epämiellyttävän olon se saisi kehossani aikaan.

Vaikka söinkin terveellisesti aikaisemminkin, niin oli minulla ainakin yksi pahe. Karkit. Niitä tuli mässäiltyä joskus ihan jumbopusseittain. Mutta ruvettuani kuuntelemaan kehoani, karkit ovat vähentyneet huimasti. (Kyllä karkit kuuluvat elämääni edelleen, mutta vähemmässä määrin) Nykyisin ei edes tee mieli niin usein tai paljon karkkia kuin ennen.

Karkkinälän saan helposti kuriin ostamalla vaikka vain pienen karkkiaskin tai ihan muutaman karkin irtotiskistä. Toinen toimiva keino taltuttaa makeannälkä on tehdä terveellinen hedelmä/marja-smoothie. Itse tykkään hirmuisesti mustikka-mansikka-banaani-smoothiesta lirauksella rasvatonta maitoa (vaahdottuu kivaksi vaahdoksi, johon lopuksi lisään muut sörsselit).


Kuva napattu tumblr.com:sta


Nyt kun olen oppinut kuuntelemaan kehoani, minua on alkanut kiinnostaa mm. luomuruoka. Hui, yritän kaikkien mahdollisuuksien mukaan välttää etenkin valmisruokia. Itselläni on ainakin sellainen ajatus, että ihmiskeho on evoluutiossa kehittynyt tällaiseksi, mitä se nyt on eikä siksi ole luotu valmisruoille ym. sellaisille. Siispä keho tarvitsee luonnon omia ravintoaineita monipuolisesti solujensa rakennusaineiksi ja niitä syömällä voi hyvin ja on terve. Varsinkin tämän oivalluksen myötä kaikennäköinen lisäaineeton ja luomuruoka ovat alkaneet kiinnostaa minua yhä enemmän.

Kommenttiboksiin saa vinkata aiheeseen liittyviä linkkejä tai kertoa omia ajatuksia!

3 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Ekaan kappaleeseen: itse olet ihan superihana ja ihan älyttömän fiksu - varmasti hieno ihminen!
Ja aiheeseen: olen itse miettinyt nyt muutaman kuukauden ihan samoja asioita. Einekset ovat menneet, luomu tullut. Olen ostanut kirjoja liittyen aiheeseen ja lukenut lukemattomia lehtiartikkeleita. Haluaisin oppia koko ajan lisää.. :)

Miss M kirjoitti...

Muakin aihe kiinnostaa paljon, oot varmaan blogista huomannutkin välillä :) Eilen ostin ekat luomuporkkanat, haluaisin ostaa myös maitoa, mutta se menee niin pian vanhaksi. Yritän aina katsella mahdollisimman pitkää päiväystä. Harmi kun luomu maksaa paljon enemmän eikä ole useinkaan edes kotimaista..
Ja lightcolasta haluaisin myös eroon, mikä turha lisäainelitku ja hampaiden pilaaja!

Tästä aiheesta luen mielellään lisääkin, ja olisi kiva jos kertoisit enemmänkin noita omia kokemuksiasi esim. tyypillisestä päivän ruokailusta..?

KIA kirjoitti...

MissV: Voi kiitos kauniista sanoista! Samat sanat voin sanoa sinullekin, ihanainen!
Hei koska olet tutustunut asiaan noinkin paljon, niin olisi iha tosi kiva lukea postauksia, jos satut innostumaan kirjoittelemaan aiheesta! ;) Itse en ole ihan vielä ruvennut kahlailemaan aiheeseen liittyviä kirjoja, vaikkakin ne kiinnostaisivat. Ehkä joku päivä käyn lainaamassa kirjastosta!

Maria: Olenkin miettinyt, että pitäisikö joku kerta tehdä postaus päivän ruokailuistani, mutten ole vielä päätynyt sitä tekemään, sillä en ole ollut varma kiinnostaisiko ketään lukea :D Mutta nyt kun sanoit, niin laitan postausaiheen hautumaan! Niin se on kyllä harmillista, että luomu on niin kallista..
Samoin, olen kiinnostunut lukemaan aiheeseen liittyviä postauksia sieltäkin suunnalta! Tähän astiset ruokapostauksesi ovat olleet myös hyvin kiinnostavia. :)